Juridische ondersteuning

Sportverenigingen krijgen steeds vaker te maken met juridische vraagstukken. Deze kunnen betrekking hebben op verschillende rechtsgebieden. Bij de meeste bestuurders ontbreekt voldoende kennis van zaken op deze gebieden. Het is dan goed om te weten dat u met uw vragen terecht kunt bij de NCS.

Inhoud van het product
Het verstrekken van juridische advies en steun aan verenigingen. Met uitzondering van vreemdelingenrecht wordt geen rechtsgebied uitgesloten. Deze service is een samenwerking tussen de NCS en een advocatenkantoor.

Resultaat
De ervaring leert dat deze vorm van eerstelijns hulp vaak voldoende is om het probleem op te lossen en een procedure te voorkomen. De vereniging is voldoende geadviseerd om een zaak op zijn merites te beoordelen en een besluit te nemen over een eventueel vervolg.

Werkwijze
Na het verzoek van de vereniging wordt er contact gelegd tussen de verenigingsvertegenwoordiger en het advocatenkantoor. Dan zal er meestal na een telefonisch onderhoud gevraagd worden om de nodige stukken op te sturen. Op basis daarvan kan eventueel een gesprek volgen. Waarna er een advies gegeven wordt. 

Tijdsinvestering
Dit is afhankelijk van de aard van de problematiek en de wensen van de vereniging.

Kosten
Het eerste consult dat tot een advies leidt is gratis. Bij behoefte aan meer ondersteuning kunnen afspraken gemaakt worden op basis van een urentarief, een gestaffeld tarief of een vaste prijs een en ander afhankelijk van de omvang en complexiteit van de zaak en de wensen van de vereniging.

Aanvragen en informatie
Bondsbureau NCS tel. 020-6363061 en e-mail: verenigingsondersteuning@sport4all.nl.

Zoek een NCS vereniging
Nieuwsbrief ontvangen?
Wilt u ook de NCS nieuwsbrief ontvangen?
» Schrijf u dan nu in!