Sportimpuls

Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen vanaf vandaag (12-02-2015) bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2015. Dit jaar zijn drie subsidieoproepen tegelijkertijd opengesteld: Sportimpuls, Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht, en Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten. De sluitingsdatum is 16 april, 14.00 uur.

De Sportimpuls is er om mensen die niet of weinig bewegen, of van plan zijn te stoppen met sporten en bewegen, te stimuleren om fysiek in beweging te komen. De impuls maakt deel uit van het VWS-programma Sport en Bewegen in de Buurt en biedt lokale sport- en beweegaanbieders de kans om mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden door succesvol sport- en beweegaanbod (interventies) aan te bieden voor specifieke doelgroepen. Het is van belang dat het sportaanbod aansluit op de vraag van de doelgroep, aanvullend is op de bestaande situatie in de buurt, en dat wordt samengewerkt met lokale organisaties. 

Subsidieoproepen Sportimpuls 2015 
Naast de ‘reguliere’ Sportimpuls van 3,5 miljoen euro voor alle doelgroepen is er 1,5 miljoen euro beschikbaar om kinderen van 0 tot 4 jaar met (risico op) overgewicht en obesitas, en jeugd van 12 tot 18 jaar met (ernstig) overgewicht die niet of te weinig bewegen, te stimuleren meer te gaan sporten en bewegen en te verleiden tot een gezonde(re) leefstijl. Ook is er 4 miljoen euro bestemd voor jeugd tot en met 21 jaar (en hun ouders) in lage inkomensbuurten. Doel is om de jongeren die weinig kansen hebben lid te laten worden van een sportvereniging in hun eigen buurt, en hen  in beweging te krijgen en te houden. 

Aangescherpte criteria 
De criteria om voor een subsidie in aanmerking te komen zijn voor 2015 aangescherpt:

  • de definitie van een lokale sport- en beweegaanbieder is aangepast; de organisatie moet tenminste twee jaar aantoonbare ervaring hebben in het zelf lokaal uitvoeren en organiseren van sport- en beweegaanbod in de gemeente (of regio) waar de subsidieaanvraag zich op richt en ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.
  • een handtekening van de interventie-eigenaar en de gemeente is verplicht. 
    Lees de criteria daarom goed!

Call ZonMw

Meer informatie

Meer advies nodig? 
Wilt u advies over uw Sportimpuls aanvraag? Neem dan contact op met de Ondersteuningsorganisatie Sportimpuls (OOSI). NOC*NSF stelt in samenwerking met de partners van het programma "Sport en Bewegen in de Buurt" lokale ondersteuners beschikbaar. Iedere Sportimpuls aanvrager kan op deze lokale ondersteuners een beroep doen. Ga naar www.sportindebuurt.nl/oosi of download de flyer voor de contactgegevens van de ondersteuner in uw regio! Ook tijdens de lerende netwerken zijn de OOSI en ZonMw aanwezig. Bekijk de uitnodiging en meld u aan voor de speeddate Sportimpuls.

Zoek een NCS vereniging
Nieuwsbrief ontvangen?
Wilt u ook de NCS nieuwsbrief ontvangen?
» Schrijf u dan nu in!