Juridische ondersteuning

Juridisch advies? DAS en de NCS helpen

De NCS heeft haar serviceverlening richting de clubs belangrijk uitgebreid! Ook voor juridische vragen of problemen is nu professionele hulp beschikbaar!

Juridische vraagstukken kunnen voor sportverenigingen grote problemen opleveren. Zo kunt u vragen hebben over de aanpassing van statuten, een verandering in het huurcontract van de accommodatie of is er een juridisch probleem met de gemeente, sponsor of trainer. Er kan nu eenmaal veel van dit soort zaken afhangen en juridische kennis is specialistisch, die niet altijd in huis is. Clubs, zonder voldoende kennis, willen bij een juridisch probleem maar één ding: een snel en concreet antwoord. Onlangs kwamen enkele sportbonden tot de conclusie dat ze juridische bijstand ook het best samen konden inkopen en werd een akkoord bereikt met DAS Rechtsbijstand. Daar zijn voldoende juristen werkzaam met de juiste specialismen én kennis van sport. Heeft uw vereniging –die aangesloten is bij de NCS- een juridische vraag of probleem, dan kunt u direct bellen met 020 651 7666 of mailen naar sportdesk@das.nl. De juristen van de Adviesdesk voor de Sport zijn telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.30 uur. Zij beantwoorden allerhande juridische vragen en geven advies.

Bovendien worden de verenigingen met regelmaat op de hoogte gehouden van juridische ontwikkelingen en hebben ze toegang tot makkelijke voorbeelddocumenten.

Voor meer info kunt u terecht op de landingspagina van de DAS. of mail uw vraag naar het bondsbureau van de NCS, onder vermelding van Juridisch Advies.
Nederlandse Culturele Sportbond
Asterweg 125
1031 HM Amsterdam

Aangesloten bij NOC*NSF
Lid van de CSIT
Terug naar boven